Første projekt gik ud på at få dem ud af den uspiselige skal. Her lærte vi så altid at kigge på youtube.com inden vi går i gang...det ville have gjort projektet MEGET nemmere!
Vores metode: Vi skar et kryds i toppen, puttede dem i ovnen 30 min ved 200 grader, og pillede dem da de var kølet af. Dette resulterede i ømme fingre og tog en times tid!
Sådan vi skulle have gjort: Det smarteste havde været at halvere dem, koge dem i vand og smutte dem lige så let ud af skallen ;)
Næste projekt var så at bage en kage...men alle de opskrifter jeg kunne finde indeholdt kastanje-CREME og ikke bare kastanjer. Så måtte jeg jo være kreativ :) For første gang nogensinde bagte jeg en kage helt uden grundopskrift...og den blev slet ikke så ringe endda (sagt på jysk!).
Du skal bruge:
120 g god mørk chokolade
180 g rørsukker
3 æg
1 dl rapsolie
190 g hvedemel
1 tsk bagepulver
300 g afskallede ægte kastanjer
3 spsk flydende honning
- Hak kastanjerne fint i en elektrisk hakker, tilføj honning under processen.
- Varm mælken op uden at bringe den i kog, og smelt chokoladen heri.
- Pisk sukker og æg skummende, pisk olien i, pisk chokolade-mælken i.
- Vend mel og bagepulver i.
- Bland kastanjerne i.
- Fyld dejen i en smurt form.
- Bag 25-30 min ved 170 grader varmluft.
- Server med vanillie-flødeskum.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar