Semi-homemade rugbrød med øl
Du skal bruge:
½ pk gær
1 stk Guinness 50 cl (eller anden mørk øl el. hvidtøl)
4 dl vand
sesamfrø/hørfrø el. lign.
- Rør gæren ud i vandet.
- Tilføj øl.
- Tilsæt melblanding og rør på røremaskinen 10 min.
- Smør to små brødforme.
- Drys med sesam el. lign. i bunden af formene.
- Fordel dejen i de to forme og mas/glat ud med en våd dejskraber.
- Drys med sesam el. lign og kør henover med dejskraberen for at trykke kernerne fast.
- Overdæk med viskestykke og stil til hævning 1-1½ time (skal hæve til dobbelt størrelse)
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Sæt brødene ind på en rist på nederste rille og skru ned på 165 grader varmluft.
- Bag 65 min.
- Vend ud af formene og afkøl på en rist.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar