lørdag den 11. oktober 2014

"Oreo"(wannabe)-muffins - glutenfrit alternativ til en populær kage



Dengang vi endnu ikke bagte glutenfrit her i huset bagte jeg nogle super lækre muffins, bestående af Oreos lagt sammen med jordnøddesmør og overhældt med browniedej - da jeg så fandt nogle Oreo-lignende kiks UDEN gluten i det tyske supermarked Citti, måtte jeg altså lige prøve...


Du skal bruge:
1 pakke Glutenfrie sandwichkiks (se billede ovenfor)
Jordnøddesmør
100 g kokosfedt
150 g god mørk chokolade
200 g rørsukker
100 g rismel
1 tsk bagepulver

  • Smelt kokosfedt og chokolade sammen i en kasserolle
  • Pisk sukker og æg skummende
  • Bland rismel og bagepulver, og vend det i æg/sukker-massen sammen med chokolademassen
  • Gør muffinforme klar og hæld en lille smule dej i dem
  • Smør jordnøddesmør ovenpå to kiks, læg dem sammen, og læg dem ned i en af muffinformene - fortsæt med resten af formene
 

  • Hæld dej over kiksene og bank evt. formen i bordet så dejen fordeler sig godt ned om  kiksene
 
  • Bag ved 175 grader varmluft i ca 15 min.
  • Kan spises så snart de er afkølede, men smager endnu bedre efter en nat i køleskabet :)





Ingen kommentarer:

Send en kommentar