Du skal bruge (til 10-12 boller eller 1 lille brød):
4½ dl + 2-3 dl vand
2 spsk Fiberhusk
1 tsk salt
500 g blandet mel (jeg blander rismel, majsmel, brun hirsemel, kikærtemel, boghvedemel, hampmel (købes i tyskland), majsgryn (polenta) og havregryn)
1 brev tørgær (eller ½ pk frisk gær)
Evt. en håndfuld solsikkekerner el. lign.
- Pisk Fiberhusk ud i 4½ dl vand (hvis der bruges frisk gær skal dette udrøres i nu)
- Rør salt i blandingen
- Lad stå ca. 5 min. til Fiberhusken gelerer
- Bland mel, tørgær og ev.t kerner, og hæld det i blandingen mens det røres på køkkenmaskinen
- Tilsæt 2-3 dl vand ekstra mens der røres
- Rør godt, indtil dejen er blød og klistret, men alligevel kan "stå selv"
- Stil i køleskabet til hævningen natten over (min. 8 timer)
- Form boller med to skeer, og sæt dem på bageplade (eller put dejen i en lille smurt brødform)
- Bag ca. 25 min. ved 200 grader varmluft (hvis du bager det som brød skal det have dobbelt tid)
- Afkøl på en rist og nyd med dit yndlingspålæg
- Velegnet til frysning - tag direkte fra fryseren og giv dem et par min. i mikroovnen :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar