Du skal bruge:
4 dl havregryn (glutenfri)
4 dl kogende vand
2 dl rismælk
50 g gær
1 spsk Fiberhusk
2 tsk salt
100 g hørfrø
100 g solsikkefrø
100 g græskarkerner
100 g sesamfrø
2 dl vand
150 g glutenfri mel (evt. blanding af Finax orange og grøn)
- Hæld kogende vand over havregrynene og rør til grød
- Lun rismælken og rør gæren ud i det
- Tilsæt Fiberhusk til gærblandingen og lad stå i 5 min.
- Rør gærblandingen i havregrøden
- Rør kerner/frø og salt i
- Rør vand i
- Rør mel i indtil du har en klistret dej
- Lad dejen hvile 15-20 min. (eller længere)
- Bred ud på en bageplade med bagepapir i et 1-2 cm lag
- Lad det igen hvile/hæve 15-30 min.
- Bag 25-30 ved 200 grader varmluft - det skal blive sprødt i kanten og let gyldent
- Skær i passende firkanter med det samme, og køl af på en rist
- Nydes efter kort tids afkøling. Er bedst på dagen, men kan ristes og spises i op til 3 dage.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar